|
|
Lån  


 
Annonce:


Serveringstemperatur
Temperaturen på vine er helt afgørende for en god oplevelse. En god hvidvin skal ikke serveres lige fra køleskabet. Sker dette, kommer vinen slet ikke til sin ret, og det kan være svært at smage vinens kvalitet.

En god hvidvin bør serveres ved mindst 10-12 grader og gerne 13-14 grader. Ved disse temperaturer kommer nuancerne i vinen frem, samtidig med at vinen stadig er kølig og forfriskende.

Billige terrassevine drikkes bedst ved temperature under 10 grader.

Glas
En anden vigtigt ting ved servering af vine er glasset. Mange glas har en form der ikke egner sig indtagelse af vin. Hvis man serverer vin i et tulipanformet glas, får man både duft og smagsmæssigt en langt større oplevelse.

Åbning af vinen før servering
Åbning af vinen før servering kan være en dårlig ide, hvis det er er gammel vin. Der er stor risiko for den gamle vin mister sin aroma og smag.
Det kan være en gode ide ilte en ung vin, fordi den har en kraftig smag af garvesyre. Det er dog ikke nok at trække proppen af, da overfladen åbningnen så er så lille, at der ikke kan ske en hurtig iltning.
Hæld et glas en 1/3 op, således at overfladen i flasken kommer ned under halsen, således der skabes en stor overflade for iltning.
Dekantering af vine er kun nødvendigt hvis der er meget bundfald i vinen.Information på sider:

Vindrue - Vinskabe - Champagne info - Vintemperatur - Dom Perignon - Sekt - Netbutikker - Gode råd om hvidvin - Rejser & Ferie - Hvidvine - Servering af hvidvin - Mousserende vin - Du er her: Hvidvin - Hvidvin -